tirsdag 15. april 2014

10 sikre tegn på at du er klar for årets rosesong

Vi har plass til denne morsomme listen, fra Concept2 USA sin blogg, over sikre tegn på at man er klar for å starte å ro på vannet, og trappe litt ned på romaskin-treningen:
10) Du føler deg fortsatt ør etter innånding av avgasser fra spraymaling av årene dine i klubbens farger...
9) Du sover i rodrakten fordi det er enklere...
8) Du har lagt bort rovottene for sesongen...
7) Du har ennå ikke rukket å bytte rodrakt med noen konkurrenter...
6) Du er så lei av time-trials at en 2000 meter høres artig ut...
5) Du mister søvn på grunn av seat-racing...
4) Du svarer i form av ord og uttrykk fra koksen når venner stiller deg spørsmål...
3) Du kler deg med tanke på brunfargen - det er jo over 0 grader celsius ute...
2) Du har brukt opp alt tilgjengelig minne på ditt C2 Loggkort...
1) Du har opparbeidet så kraftige træler i hendene at årehåndtakene får blemmer...

Riktig god (ro-)påske!

mandag 7. april 2014

Oppbevaring av din Concept2 Indoor Rower

Nå som våren nærmer seg eller har kommet, er det flere som velger å bytte ut noen av øktene på romaskin med utendørstrening, eller kanskje sette romaskinen bort for en liten stund. Selv om en Concept2 Indoor Rower er så robust som en romaskin kan være, så er det også noen grep man kan ta for å sikre at den har det bra gjennom sommeren.

Romaskinen kan som kjent enkelt deles i to og på den måten ta liten plass i skapet, boden etc. Se denne videoen for en demonstrasjon av hvordan man håndterer rammelåsen. Det er viktig å påse at skinnegangen og forparten er riktig sammensatt før bruk. Ikke gjør som man ser i mange roklubber og treningssentre, hvor romaskinen settes på høykant med forpart og bakpart fortsatt sammenkoblet. Romaskinen kan lette tippe og forårsake skade i denne stillingen!

Vi råder til å oppbevare romaskinen i et tørt og rent lokale, innendørs. Selv med trekk på så bør ikke romaskinen stå ute i lengre perioder. Det er også lurt å olje kjedet med den medfølgende oljen, samt tørke skinnegangen ren og sørge for at skruene som holder setet til skinnegangen og skruene som fester bena, sitter godt. Hvis viftehuset er fullt av støv, så bør dette støvsuges - se instruksjon for dette her. Til slutt bør batteriet tas ut av monitoren, og monitoren bør oppbevares et sted hvor det er romtemperatur og tørt.